روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
جمعه ۲۹ شهریور ۱۳۹۸

بستني شاتوتي با محتواي چغندر! + ليست رنگ هاي خوراكي
 
مشاور اجرايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي تهران درباره استفاده از چغندر در تركيب بسيتني هاي شاتوتي توضيح داد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران جوان،گمان نمي كنم تا به حال حتي نيم نگاهي به ليست مواد اوليه ساخت خوراكي ها انداخته باشيد؛ معمولا تصور مي كنيم كه دانستن تركيبات غذايي دردي از ما دوا نخواهد كرد و سعي مي كنيم با بيخيالي از خوردن آن خوراكي ها لذت ببريم اما گاهي اسامي عجيبي در اين ليست پيدا مي شود كه شايد حتي فكر آن را هم نمي كرديد.

احتمالا هيچ زماني فكرش را هم نمي كرديد كه سر و كله چغندر در بستني شاتوتي پيدا شود؛ گاهي مواد عجيبي در تركيب غذاهايي كه به طور روزمره از آن استفاده مي كنيد وجود دارد كه به آن ها توجهي نمي كنيد؛ خوردن غذايي كه نمي دانيد چه تركيباتي در آن وجود دارد مانند ورود به فضايي تاريك است كه نمي دانيد چه چيزي در آنجا انتظار شما را مي كشد.

بستني شاتوتي،ساخته شده با چغندر+ ليست رنگ هاي خوراكي

ابوالفضل نجاريان مشاور اجرايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران جوان، درباره استفاده از موادي مثل پودر چغندر در توليد بستني اظهار كرد: بنابر استاندارد ملي استفاده از رنگ هاي طبيعي براي توليد محصولات غذايي ايرادي ندارد.

وي اظهار كرد: رنگ هاي مورد استفاده بايد متناسب با نوع خوراكي و شرايط آن باشد و به شرط درج آن در پروانه ساخت مي تواند مورد استفاده قرار بگيرد كه اين امري متداول در تهيه مواد غذايي محسوب مي شود.

بستني شاتوتي،ساخته شده با چغندر+ ليست رنگ هاي خوراكي

نجاريان گفت: براي مثال براي تهيه رنگ قرمز از پودر چغندر، براي تهيه رنگي بين زرد و نارنجي از بتاكاروتن، براي رنگي شبيه به قرمز و نارنجي از زعفران، براي تهيه رنگ سبز از كلروفيل و براي نارنجي از آنتو سيانين استفاده مي شود.

مشاور اجرايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي تهران بيان كرد: توجه داشته باشيد كه مواد ذكر شده فقط براي دستيابي به رنگ متناسب مورد استفاده قرار مي گيرد و طعم خوراكي ها بايد از منابع طبيعي تأمين شود براي مثال در بستني يخي بايد طعم بستني از كنسانتره هاي ميوه يا ميوه تازه تأمين شود.

وي اظهار كرد: جالب است بدانيد كه بنابر استاندارد ملي بايد حداقل 12درصد از وزن بستني هاي يخي تهيه شده از ميوه طبيعي يا كنسانتره ميوه تشكيل شده باشد.

بيشتر بخوانيد: خنك و گوارا اما سرطان زا؛ خطرات استفاده از آب معدني هاي آفتاب ديده

نجاريان بيان كرد: تمامي موارد ذكر شده از جمله استفاده از رنگ هاي خوراكي يا عصاره ميوه در زمان صدور پروانه توليد مورد ارزيابي قرار مي گيرد و ناظران بخش بهداشت كشور به طور مداوم مطابقت مواد تشكيل دهنده مواد غذايي و پروانه صادر شده بررسي هاي لازم را دارند كه در صورت بروز هر گونه تخلفي با كارخانه جات برخورد جدي مي كنند.

مشاور اجرايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي تهران يادآوري كرد: استفاده از رنگ هاي مصنوعي براي توليد خوراكي ها ممنوع است و مي تواند عوارض بسياري را براي بدن به همراه داشته باشد به همين دليل تنها عصاره هاي طبيعي مي توانند مورد استفاده قرار بگيرند.
   تاریخ: ۰۶:۴۰ - ۱۲/۰۵/۱۳۹۸   بازدید: ۲۹