روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۸

ايرانيان 2 برابر استاندارد نمك مي خورند
 
به گزارش خبرگزاري فارس از كاشان به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي كاشان، محسن تقي زاده در اظهار داشت: در سال 2019 شعار سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد با عنوان «رفتار ما آينده ما را مي سازد رژيم غذايي سالم براي دنياي بدون گرسنگي» است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني كاشان گفت:  اين شعار شامل هفت محور است كه اين هفت محور شامل كاهش قند نمك و چربي محصولات غذايي و آشاميدني، نشانگرهاي رنگي تغذيه در راستاي ارتقا دانش مصرف كننده، نشان ايمني و سلامت محصولات غذايي سلامت محور، مبارزه با قاچاق كالاهاي سلامت در حوزه غذا، برچسب اصالت كالا و سيستم رهگيري و رديابي در حوزه غذا، محصولات غذايي ويژه و فراسودمند و اطلاع رساني و ارتقاي آگاهي مصرف كننده در حوزه سلامت غذاست.

وي با اشاره به اينكه به طور كلي يافته ها حاكي از آن بود كه ميزان مصرف سرانه كالري در ايران بيش از ميزان توصيه روزانه شده است، ادامه داد: سرانه مصرف روغن 20 درصد و قند و شكر 38 درصد بيش از مقادير توصيه شده در سبد غذايي مطلوب است.                                                                                                              

 تقي زاده همچنين مصرف شير و لبنيات 25 درصد، تخم مرغ 20 درصد، سبزي و ميوه 25 درصد كمتر از مقادير توصيه شده بيان كرد و اظهار داشت: تغييرات در الگوي مصرف مواد غذايي بازگو كننده گذار تغذيه در جهان است كه باعث تغييرات بسيار جدي نامطلوب در الگوي مصرف غذائي و سلامت افراد جامعه مي شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي كاشان، برنامه ريزي و سياست گذاري هاي تغذيه مبتني بر كاهش گذار تغذيه بايستي باشد و بر جنبه هاي فرهنگي و اجتماعي مصرف مواد غذائي توجه شود.

وي با بيان اينكه استاندارد مصرف روزانه نمك 5 گرم است، گفت: ميزان مصرف نمك ايرانيان در روز به 8 تا 10 گرم مي رسد كه 2 برابر استاندارد است.

تقي زاده يادآورشد: در برخي از صنايع مانند نان هاي صنعتي ميزان نمك بيش از 50 درصد، در مورد پنير 25 درصد و در مورد دوغ 20 درصد كاهش يافته است، اما كاهش بيش از اين ممكن است با عكس العمل منفي مصرف كننده ها همراه باشد و صنايع آسيب ببينند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي كاشان گفت: مردم بايد به مصرف غذاهاي كم نمك عادت كنند، توصيه مهم متخصصان در مورد نمك، مربوط به نمك سفره است كه به صورت مستقيم به غذا اضافه مي شود كه نيازمند فرهنگ سازي براي حذف نمكدان از سفره است و هنگام طبخ غذا بايد ميزان نمك تنظيم شود كه در مجموع بتوانيم به شرايط استاندارد برسيم.

وي از جمله اقدامات سازمان غذا و دارو را در اين راستا نشانگر رنگي تغذيه اي يا چراغ راهنماي تغذيه اي برشمرد كه بر روي محصولات خوراكي و آشاميدني قابل مشاهده است.

 تقي زاده درج نشانگر رنگي تغذيه اي را گامي موثر در آگاهي عمومي از اطلاعات تغذيه اي محصولات توليدي كارخانجات عنوان كرد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي كاشان اظهار داشت: در نشانگر تغذيه اي ميزان كالري موجود در هر سهم از محصول و اطلاعات مرتبط با مقادير نمك، قند، چربي كل و اسيدهاي چرب ترانس را با توجه به ميزان محدود تغذيه اي آن ها با رنگ هاي قرمز (زياد)، نارنجي (متوسط)، سبز(اندك) نشان مي دهد.

وي  يادآور شد: نشانگر تغذيه اي ضمن آگاهي دادن از مقادير مواد مصرفي خوراكي و آشاميدني با رنگ هاي مختلف، با توجه به شرايط جسمي هر فرد انتخاب بهتري را به شما پيشنهاد مي دهد.

انتهاي پيام/63077/
منبع خبر:
خبرگزاري فارس
   تاریخ: ۰۹:۱۶ - ۲۶/۰۷/۱۳۹۸   بازدید: ۳۶